Sla over

Winkelwagen

Uw wagentje is nog leeg.
Klik hier om door te gaan met winkelen.

Over ons

Onze kweker is een van de pioniers van de kaviaarkweek. Maar liefst meer dan 30 jaar geleden, nog ver voordat de vangst van de wilde steur werd verboden, begon onze kweker al te experimenteren met de kweek van de Acipenser steur in het meer van Kardjali. Het meer van Kardjali staat bekend om zijn uiterst schone glaciale water, welke de omliggende dorpen voorziet van drinkwater.

Het was zijn missie om de meest hoogwaardige kwaliteit te behalen, in de meest natuurlijke omstandigheden. De voortdurende koude stroming door smeltende sneeuw zorgt voor een permanente aanvoer van vers, koud water, welke ervoor zorgt dat chemische filters zoals men die aantreft in de aquacultuur kweek, niet noodzakelijk zijn. 

Meer dan 30 procent van de voeding, kiest de steur zelf uit door de aanwezige vis welke de kooien inzwemt. De bijvoeding bestaat uit zorgvuldig gekozen biologisch graan. De lage visdichtheid blijkt een sleutelfactor te zijn om deze uitmuntende kaviaar te kunnen kweken. 

Al deze factoren bij elkaar, kunnen we beamen dat de onze kaviaar niet alleen op een duurzame manier wordt gekweekt, maar dat het ook zorgt voor een voortreffelijke kwaliteit.

Zoals een gelukkige koe in de wei voor geweldige kaas zorgt, gaat dit op voor de Acipenser steur welke de meest geweldige smaak kaviaar produceert. 

Dit is het geheim van wereldberoemde kaviaarhuizen, en wij zijn er uiteraard trots op dat we deze kaviaar via ons eigen label mogen introduceren in Nederland. 

Sublieme Kaviaar

 

Boris Radichev